Paginakop - alles

Vergoeding

Wil je hulp om te stoppen met drugs of wil je weer controle over je drugsgebruik? Is de drempel vanwege bijvoorbeeld angst of schaamte te hoog om dat via je huisarts en zorgverzekering te doen? Door een subsidie van Zorginsituut Nederland kunnen we onze hulp ook aanbieden als je anoniem wilt blijven.

Gratis en anoniem hulp? Ga naar aanmelden Drugs onder Controle.

Vergoeding via basisverzekering

Iedereen in Nederland moet verzekerd zijn voor zorg. Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, apotheek en geestelijke gezondheidszorg. Dat betekent dat hulp bij problemen met drugs of hulp bij drugsverslaving, wordt vergoed door je zorgverzekering, maar dat wel een eigen risico van toepassing is. Hoe hoog jouw eigen risico is kun je nakijken in je polisvoorwaarden. Of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Eigen risico

Afhankelijk van eerder gemaakte zorgkosten kan een behandeling onder het eigen risico vallen. Je betaalt dan aan je zorgverzekeraar. Het kan dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Dan geldt hetzelfde: je moet het bedrag dat je als eigen risico hebt afgesproken betalen, voordat medische zorg door je zorgverzekering wordt vergoed.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ga naar je huisarts en vertel over je drugsprobleem en dat je hulp wilt om te stoppen. Samen kijk je welke behandelingen er bij jou in de buurt zijn en wat bij je past. Je huisarts zal je dan een verwijsbrief geven.

Anoniem blijven? Wil je niet naar je huisarts omdat je je schaamt of omdat je dat niet durft? Wil je wel hulp, maar wil je anoniem blijven? Ga dan naar Aanmelden Anonieme online behandeling drugs, maak een account aan en vul de vragenlijst in. Dan kijken we of je in aanmerking komt voor onze anonieme online behandeling.