Veelgestelde vragen

Als je twijfelt of een online hulp bij je past, kun je gratis advies vragen via een eenmalig e-consult drugs. Veel mensen die advies vragen willen weten of ze professionele hulp nodig hebben of niet. Iedereen krijgt persoonlijk antwoord.

Je kunt ook de Zelftest drugs over je eigen drugsgebruik invullen. Deze test bestaat uit een aantal vragen. Daarna volgt een kort advies.

Aanmelden online hulp

Als je je aanmeldt, maak je eerst een account aan. Daarna krijg je een vragenlijst. Een psycholoog beoordeelt binnen 3 dagen je aanmelding. De psycholoog kijkt naar de hoeveelheid die je gebruikt, je gezondheid en eventuele klachten die je hebt. Er zijn drie mogelijkheden:

1. De meeste mensen krijgen als reactie dat ze toegelaten zijn en vinden de module Drugs onder Controle op hun startpagina.

2. Met sommige mensen willen wij eerst contact hebben voordat ze kunnen starten, omdat hun situatie om een toelichting vraagt. We willen bijvoorbeeld iets weten over medicatie of over eerdere hulp die je gehad hebt.

3. We kunnen je ook verwijzen naar een andere vorm van hulp. Online hulp is een lichte vorm van hulpverlening en die hulp is niet voor iedereen en in elke situatie geschikt.

Je kunt alleen deelnemen aan Drugs onder Controle als je 18 jaar of ouder bent.