Je kunt vanuit huis deelnemen aan het programma en hoeft er de deur niet voor uit. Je bepaalt zelf of iemand van je deelname afweet.

Anoniem aanmelden

Sinds 1 april 2014 kun je weer anoniem deelnemen aan Drugs onder Controle. We vragen onder andere een (fictieve) voornaam, een e-mailadres en informatie over je gezondheid en drugsgebruik. Het kost je geen geld.

Als je in aanmerking komt voor onze online behandeling, dan ontvang je via het door jou opgegeven e-mailadres een inlogcode. Je krijgt een persoonlijke behandelaar. De contacten met je behandelaar verlopen verder online.

Als je Drugs onder Controle wilt laten vergoeden door je zorgverzekering, dan geldt onderstaande informatie.

Vergoeding

Om het programma vergoed te krijgen, hebben wij een verwijsbrief nodig van je huisarts voor je verzekeraar. Hiervoor vragen wij, naast persoonlijke gegevens, de naam van je verzekeraar, je polisnummer, naam van je huisarts en woonplaats van je huisarts. Je hoeft voor de verwijsbrief verder niets te doen. Je huisarts en verzekeraar zijn dan op de hoogte van je deelname aan het programma.

Zorgverzekeraar komt niets te weten over drugs
Je verzekeraar krijgt een rekening van Brijder. Daarop is alleen te zien door wie je bent behandeld, maar niet waarvoor. Voor deze online behandeling zal op het rekeningoverzicht "GGZ Zorg Parnassia Groep" (de holding waar Brijder een onderdeel van is) worden vermeld. De zorgverzekeraar komt dus niet te weten dat het om drugs gaat. Het verplichte eigen risico dat je bij je zorgverzekeraar hebt kan voor kosten zorgen.