Je kunt vanuit huis deelnemen aan het programma en hoeft er de deur niet voor uit. Je bepaalt zelf of iemand van je deelname afweet.

Anoniem aanmelden

Je kunt anoniem deelnemen aan Drugs onder Controle. We vragen onder andere een (fictieve) voornaam, een e-mailadres en informatie over je gezondheid en drugsgebruik. Deelname gaat buiten je huisarts en zorgverzekering om. Dat maakt de drempel om hulp te zoeken lager. Omdat mensen dan eerder hulp zoeken en dus beter te helpen zijn, hebben wij subsidie gekregen. Anoniem deelnemen kost je daardoor geen geld.

Als je in aanmerking komt voor onze online behandeling, dan ontvang je via het door jou opgegeven e-mailadres een e-mail om je account te activeren. De afzender van de mail is New Health Collective. Dat platform gebruiken wij. Je krijgt een persoonlijke behandelaar. De contacten met je behandelaar verlopen verder online.

Niet anoniem

Als je het niet nodig vindt om anoniem te blijven, dan geldt er een andere route. Om het programma vergoed te krijgen, hebben wij een verwijsbrief nodig van je huisarts voor je verzekeraar. Hiervoor vragen wij, naast persoonlijke gegevens, de naam van je verzekeraar, je polisnummer, naam van je huisarts en woonplaats van je huisarts. Je hoeft voor de verwijsbrief verder niets te doen. Je huisarts en verzekeraar zijn dan op de hoogte van je deelname aan het programma.

Rekening
Je verzekeraar krijgt een rekening van Brijder. Daarop is alleen te zien door wie je bent behandeld, maar niet waarvoor. Voor deze online behandeling zal op het rekeningoverzicht "GGZ Zorg Parnassia Groep" (de holding waar Brijder een onderdeel van is) worden vermeld. De zorgverzekeraar komt dus niet te weten dat het om drugs gaat. Het verplichte eigen risico dat je bij je zorgverzekeraar hebt, kan voor kosten zorgen.